Ποιος θα προστατεύσει αυτούς που, στο κάτω κάτω, αποτελούν την καρδιά και τον ηθικό και οικονομικό στυλοβάτη της κοινωνίας μας; (ανοικτή επιστολή-διαμαρτυρία αναγνώστη)

Τα νέα της άνανδρης επίθεσης στον πιο κόσμιο πολιτικό της Ελλάδας, δε μου προκάλεσαν καμία εντύπωση. Η ασυδοσία των «νταήδων» κάθε είδους, που τους βλέπουμε καθημερινά στους δέκτες μας να επιτίθενται μανιωδώς εναντίον των ανδρών (στη πραγματικότητα παιδιά 20-30 ετών, με μεροκάματα ίσα, αν όχι λιγότερα, με όσα ξοδεύουν αυτά τα «καλόπαιδα» καθημερινά στις καφετέριες και τις «μπάρες») των σωμάτων ασφαλείας και το θράσος των, φανερών πλέον, υποκινητών τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δε κρατούν πλέον ούτε τα προσχήματα.

Αλλά γιατί να μη το κάνουν; Ποιος θα τους σταματήσει; Οι… Παπανδρέου ή οι Σαμαράδες που τρέμουν και οι δύο το «πολιτικό κόστος»; Μα γαμώτο, το «κόστος» από ποιους; Τους Τσιπρο-Παπαρηγο-Αλαβανο-καραγκιόζηδες που δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 15, θες 20 ή ακόμα 25% του εκλογικού σώματος; Τι γίνεται όμως με το 75%; Ποιος θα προστατεύσει αυτούς που, στο κάτω κάτω, αποτελούν τη καρδιά και τον ηθικό και οικονομικό στυλοβάτη της κοινωνίας μας; Έλεος πια. Δε πάει άλλο.

Είμαι το ίδιο δημοκράτης (τουλάχιστον) με οποιονδήποτε από τους αριστερούς «επαγγελματίες Δημοκράτες». Η «αρχή» την οποία πρεσβεύω με φανατισμό και τη θεωρώ αδιαπραγμάτευτη, είναι το γνωστό: «Στις Δημοκρατίες, τα όρια των δημοκρατικών σου ελευθεριών τελειώνουν εκεί που αρχίζουν τα δικαιώματα του άλλου». Ποιος έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει αυτή την αρχή; Ή μάλλον, σε ποιόν έχουμε δώσει το δικαίωμα να την αμφισβητήσει; Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει, είναι: Τί σκοπεύουμε να κάνουμε για να διαφυλάξουμε αυτή την αρχή; Αν δεν είναι διατεθειμένοι να τη σεβαστούν ή μάλλον, κάνουν το παν για να τη καταπατήσουν (ενδεικτική της «λογικής» αυτών των «λουλουδιών» είναι τα σχόλια μερίδας από αυτούς, κάτω από την είδηση του επεισοδίου, στην Ιστοσελίδα «news247.gr«, τα οποία και παραθέτω στο τέλος του σημειώματος!) , θα έπρεπε ίσως να τους το επιβάλουμε. Με τη βία; Όχι με βία αλλά σίγουρα με «δυναμισμό» αν χρειαστεί. Δε μιλάω βέβαια για επιστροφή στις αλήστου μνήμης «χουντικές» εμπειρίες, αλλά για εφαρμογή των νόμων με όποιο τρόπο χρειαστεί. Αθρόες συλλήψεις και παραπομπές «όλων» των βιαιοπραγούντων και τέλος, αν βρεθούν ένοχοι, φυλακίσεις, θα ήταν μια καλή αρχή, υπό τη προϋπόθεση φυσικά ότι οι «αρχές» κινούνται απαρέγκλιτα μέσα στα όρια της «νομιμότητας».

Εδώ θα χρησιμοποιήσω μια «σκέψη» του Παναγιώτη Κανελλόπουλου από το βιβλίο του, «από το Μαραθώνα στη Πνύκα» (νομίζω). «Στη Δημοκρατία δε μπορείς να σταματήσεις αυτούς που θέλουν να τη καταστρέψουν χωρίς να τους στερήσεις τη χρήση των δικαιωμάτων που τους προσφέρει η ίδια η Δημοκρατία» (ή κάπως έτσι)! Ε λοιπόν, λίγο λιγότερη «δημοκρατία» (όπως την εννοούμε εμείς κι όχι αυτοί) δεν θα έβλαπτε. Αυτά βέβαια προϋποθέτουν πλήρη κάλυψη των εμπλεκομένων από τη «πολιτική ηγεσία», δηλαδή Αστυνομικών κάθε βαθμού που θα κάνουν τις συλλήψεις, καθώς και των Δικαστικών που θα επιβάλουν τις ποινές που επιβάλει ο Νόμος.

Βέβαια οι Τ-Π-Α-Καραγκιόζηδες θα αρχίσουν να ουρλιάζουν, αλλά μήπως δεν ουρλιάζουν και τώρα; Και κάτι ακόμα γι’ αυτούς τους «κυρίους». Όποτε, θρασύτατα, ξεφουρνίζουν το γνωστό «νόμος είναι (μόνο) το δίκαιο του εργάτη», άρα τον δημοκρατικά ψηφισμένο Νόμο τον έχουμε γραμμένο «στα παλιότερα των υποδημάτων μας» (αλλού τον έχουν γραμμένο αλλά δεν λέγεται), κάτι θα πρέπει να μπορεί να γίνει. Αφού δεν αναγνωρίζουν τους Νόμους που ψηφίζει το «Κοινοβούλιο», έμμεσα αλλά σαφώς δεν αναγνωρίζουν το ίδιο το «Κοινοβούλιο». Δε θα ήταν λογικό να χάνουν αυτόματα την έδρα τους;

Και τα ΜΜΕ; Σίγουρα υπάρχουν και γι’ αυτά νόμοι. Δε μπορείς να ονομάζεις «δολοφόνο» κάποιον που δεν έχει δικαστεί καν. Δε μπορείς να χρησιμοποιείς εκφράσεις «αστυνομική βία» όταν αποδεδειγμένα οι αστυνομικοί βρίσκονται πάντα σε άμυνα. Δεν μπορείς να αποκαλείς τους μασκοφόρους χούλιγκαν «αθώα παιδιά» γιατί πίσω από τη μάσκα «κρύβεται» ένας πιτσιρικάς. Λες και η Μολότοφ που εκτοξεύει εναντίον σου ένας δεκαεξάχρονος θα σε κάψει λιγότερο από αυτή του τριαντάρη! Η αρχή της «ισονομίας» να επιβληθεί. Θες να δείξεις τον «μπάτσο δολοφόνο» να χτυπάει ένα «αθώο» παιδάκι; Με γεια σου και χαρά σου (χωρίς αυτούς τους χαρακτηρισμούς φυσικά). Δείξε όμως και τον άλλο «μπάτσο» που φλεγόμενος από τη βόμβα μολότοφ που του πέταξε ένα άλλο «αθώο» παιδάκι, παλεύει για τη ζωή του ή τον άλλο, που τον έχουν ξεμοναχιάσει καμιά εικοσαριά «αθώα» μασκοφόρα παιδάκια, και προσπαθούν να τον σκοτώσουν με τεράστια κοντάρια που τους προμήθευσαν οι Τ-Π-Α-Καραγκιόζηδες και τα πρωτοπαλίκαρα τους.

Το «άσυλο» τώρα. Αυτό είχε νόημα σε ανώμαλες καταστάσεις, όπως δικτατορίες και χούντες. Μόνο που σε τέτοιες καταστάσεις, όπως απεδείχθη περίτρανα με τα τανκς, σιγά μη τους αποτρέψει το «άσυλο» να μπουν μέσα και να μπαγλαρώσουν τους πάντες! Σε ομαλές καταστάσεις όμως, όπως οι σημερινές, τί νόημα έχει; Ποιους προστατεύει το «άσυλο» και από ποιούς; Υπάρχει περίπτωση να μπει αστυνομία μέσα στους Πανεπιστημιακούς χώρους να πιάσει φοιτητές που υπερασπίζονται τις ιδέες τους (όσο εξτρεμιστικές κι αν είναι) με δημοκρατικό και έννομο τρόπο; Όχι βέβαια. Μόνο αναρχικούς και τρομοκράτες, κατασκευαστές Μολότοφ και διακινητές ναρκωτικών προστατεύει. Ας σταματήσει πια αυτή η υποκρισία.

Το τί θα κάνουν για όλα αυτά το δίδυμο Παπανδρέου-Σαμαράς, το είδαμε και το ξέρουμε. Τίποτα! Γιατί η αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης θέλει, με συγχωρείτε αλλά θα τη πω τη λέξη, «αρχίδια»! Είδος εν ανεπαρκεία στους σημερινούς «ηγέτες».

Με τιμή,

Π. Χατζηκωνσταντίνου

Υ.Γ.: Όπως υποσχέθηκα, παραθέτω «δείγμα» από τα σχόλια για την επίθεση κατά του Χατζηδάκη:

Δεν είναι η σωστή λύση αυτή..
Λίγες έφαγε. ΟΜΩΣ το μόνο που θα καταφέρουν έτσι είναι να κάνουν τους κλέφτες.. ήρωες.
Dimitris at 16.12.2010 14:54

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ.. ΤΥΧΑΙΟ..?? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ…
τα βιντεο που οι αστυνομικοι βαρανε τους διαδηλωτες και τους ανοιγουν τα κεφαλια ( για οσους δεν πιστευουν ας πανε στα νοσοκομεια μετα απο πορεια ) θα διαταξει ο εισαγγελεας να τα δει..???
θα διαταξει ο εισαγγελεας να βρεθει ο μπατσος ( γιατι αστυνομικος δεν ειναι..) να βρεθει απο το βιντεο εξω απο τα δικαστηρια που ανοιξανε το κεφαλι του γραμματεα της νεολαιας του συνασπισμου??
θα διαταξει ο δηθεν ευαισθητος εισαγγελεας και θα δειξει την ιδια ευθιξια στα αντιστοιχα βιντεο της τρομοκρατιας της αστυνομιας..??
και οπως ειπανε και ενα ωραιο συνθημα στην πορεια… ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΝΤΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ…!!
pantelis at 16.12.2010 14:55

kala tou kanan!
kala tou kanan!ws gnwston mazi ta fagame :-)alla twra monos tou ths efage
chief at 16.12.2010 14:56

Kαλη αρχη…
Περιμενουμε και συνεχεια. Επιτελους!! Οι πραγματικοι εγκληματιες πρεπει να πληρωσουν, ακομα και ετσι. Αφου δε σεβονται, θα φοβουνται..
Τασος at 16.12.2010 14:56

καλασε κανανε
που ειναι ρε παιδια αυτοι οι αγιοι να αγιασει το χερακι τους!!!!!!!!!!!παντα τετοια παντα τετοια!!!!!!!!
alex at 16.12.2010 14:57

οταν εχουν καταλυθει ολες οι εξουσιες τοτε ο κοσμος ειναι αυτος που θα δικασει και θα καταδικασει.
οσο δεν οδηγουνται σε δικη και οι υπαιτοι να πηγαινουν φυλακη με παραλληλη δημευση της περιουσια τους και των συγγενικων τους προσωπων τετοια φαινομενα θα εχουμε.
giwrgos at 17.12.2010 01:55

Ετσι
Βαρατε παιδιά. Όπου τους πετυχαίνουμε ξύλο και φτύσιμο. Να μην ξαναεμφανιστεί κανενας τους δημοσια. Χαρατσια αυτοι – Ξύλο εμείς και ας τους να καταδικάζουν….
Babis at 17.12.2010 01:58
Advertisements
This entry was posted in Αριστερά, Δημοκρατία, Τρομοκρατία, βία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s