Τα… «φιλελεύθερα αντίβαρα» και το τέλος ηθικής στη ΝΝΔ21

«Στο πλαίσιο της εξουδετέρωσης της επιρροής της κυρίας Μπακογιάννη, θα αναβαθμιστούν φιλελεύθεροι βουλευτές, όπως οι κκ. Κ. Χατζηδάκης, Κυρ. Μητσοτάκης και Ν. Δένδιας που θα λειτουργήσουν ως «πολιτικό αντίβαρο» στην πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας», διαβάσαμε στο «ΒΗΜΑ».
Κάτι τέτοια κάνουν τους πολίτες να αποστρέφονται με βδελυγμία την πολιτική και τους πολιτικούς. Κυβιστήσεις, συναλλαγές, ξεπούλημα αρχών και εξαγορά συνειδήσεων.
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι το τι κάνει ο κ. Σαμαράς… Το πρόβλημα είναι πώς… ευτελίζονται οι «αρχές» και εξαγοράζονται οι συνειδήσεις πολιτικών κάτω από το… κυρίαρχο πολιτικό αξίωμα του παλαιοκομματισμού: «Όλα για την καρέκλα»!
Αλήθεια, μπορούν να ισχυρισθούν ότι είναι πραγματικά «φιλελεύθεροι», πολιτικοί που έχουν ξεπουλήσει την προσωπική τους ελευθερία και πολιτική ιδιοσυστασία με αντάλλαγμα την «εύνοια» του αρχηγού και την «τακτοποίηση» της όποιας μωροφιλοδοξίας τους; Είναι αυτό το… απαύγασμα του Φιλελευθερισμού που, υποτίθεται, εκπροσωπούν τα συγκεκριμένα πρόσωπα;
Όχι! Μπορεί ο Σαμαράς να καταφέρει τελικά να «αγοράσει» πρόσωπα, χωρίς όμως το ιδεολογικό τους περιεχόμενο. Γιατί από τη στιγμή που συμβιβάζονται με ό,τι πιο ανελεύθερο και ασύμβατο με τον πυρήνα των Φιλελεύθερων Ιδεών -που είναι η σημερινή ΝΝΔ- ούτε δικαιούνται ούτε συγχωρούνται να αυτοαποκαλούνται δήθεν «φιλελεύθεροι». Γι’ αυτό και τους προτείνουμε μια άλλη ονομασία, περιγραφική της τραγικής πραγματικότητας που βιώνουν: Καταγέλαστοι!
Σε κάθε περίπτωση, ένα νέο κίνημα αρχών και ιδεών, όπως η Δημοκρατική Συμμαχία, δεν ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε απλή και όπως όπως «άθροιση ατόμων». Μέλημά του είναι η συμμαχία ιδεών και αξιών. Και τέτοια πολιτικά υποπροϊόντα δεν είναι ούτε ευπρόσδεκτα ούτε χρήσιμα σ’ αυτήν την προσπάθεια.
Ας παραμείνουν εκεί που τους ταιριάζει περισσότερο. Άλλωστε, έχοντας απεμπολήσει την αξιοπρέπεια και την τιμή τους, δεν είναι εύθετοι για ένα κίνημα που έχει ως κυρίαρχο στόχο το «ξεβόλεμα» των συμβιβασμένων συνειδήσεων.
Advertisements
This entry was posted in φιλελευθερισμός, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, Μπακογιάννη, ΝΔ, Σαμαράς. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s