Ντόρα Μπακογιάννη: «Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ»

Απαράδεκτες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη με δήλωση της.
Ολόκληρη η δήλωση της κα Μπακογιάννη:
«Με κατάπληξη πληροφορήθηκα τις απαράδεκτες δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ -οι οποίες ήδη κάνουν τον γύρο του κόσμου μέσω των διεθνών ΜΜΕ- ο οποίος απέδωσε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τη… δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας σε εβραϊκή συνομωσία, και μεταξύ άλλων, ουσιαστικά αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα, τόσο του εβραϊκού λαού, όσο και των Εβραίων συμπολιτών μας ειδικότερα, προβαίνοντας επί πλέον και σε άλλες απαξιωτικές κρίσεις.

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται με βάση τις προκαταλήψεις κανενός. Γι΄αυτό κάνω έκκληση στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος να επιληφθεί αμέσως του θέματος, διότι με τις δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, όχι μόνο θέτει εαυτόν εκτός της κοινωνίας της αγάπης που είναι το βασικό γνώρισμα των Χριστιανών, ιδίως των Ορθοδόξων, αλλά και αμαυρώνει τη μακρά και ένδοξη ιστορία ανοχής της διαφορετικότητας και προστασίας όλων, της Ορθόδοξης Εκκλησίας.
Ταυτόχρονα, προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη μεγάλων Ιεραρχών, όπως ο Αθηνών Δαμασκηνός, που κατέβαλε κάθε προσπάθεια να διασώσει τους Εβραίους συμπολίτες του της Αθήνας και ο Ζακύνθου Χρυσόστομος ο οποίος κατάφερε κατά τη διάρκεια του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου να διασώσει και τους 275 Εβραίους της Ζακύνθου.

Με τις δηλώσεις του όμως ο Πειραιώς Σεραφείμ, αγνοώντας επί πλέον και το γεγονός ότι η Εκκλησία της Ελλάδος συνδέεται άμεσα με το κράτος, παρέβη και τον ποινικό νόμο της Ελλάδας, ο οποίος και απαγορεύει και τιμωρεί αυστηρά, όσους υποκινούν φυλετικά μίση και πάθη. Αλλά επ΄αυτού αρμόδια να αποφανθεί είναι η ελληνική Δικαιοσύνη». (romfea)

Το δικό μας σχόλιο: Όχι μόνο απαράδεκτες, αλλά και απολύτως εκτός ορθόδοξης πνευματικότητας… Γιατί αν οι Εβραίοι ήθελαν να πλήξουν εμάς ως Χριστιανούς δεν θα προκαλούσαν την Κρίση και τη Στενότητα, αλλά θα έριχναν… άφθονο χρήμα, για να μας ρίξουν με τα μούτρα στον υλισμό!!!
Εκτός των άλλων ο Εθνοφυλετισμός έχει καταδικασθεί ως Αίρεση από Πανορθόδοξη Σύνοδο κατά τον 19ο αιώνα. Είναι κρίμα που κάποιοι Ιεράρχες μας (ευτυχώς μια ισχνή μειοψηφία, έστω και υπέρ το δέον θορυβούσα) επιζητούν τη δημοσιότητα με αρνητικό τρόπο, κάνοντας ζημιά τόσο στους εαυτούς τους όσο και στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας.
Advertisements
This entry was posted in Διεθνή, Δικαιώματα, Εβραίοι, Θρησκείες, Μπακογιάννη, Χριστιανισμός, οικονομία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s