Ο γαλάζιος εμφύλιος των «ντιντήδων»…

Ο εσωκομματικός «θούριος» του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη μοιάζει να «νουθετεί» τον Αντ. Σαμαρά εν όψει των αλλαγών
Εσωκομματικές εντάσεις κυριαρχούν στη ΝΔ εν όψει του «ανασχηματισμού» που… ετοιμάζει ο πρόεδρός της κ. Αντ. Σαμαράς, ενώ κεντρικά στελέχη του «Δικτύου 21» πυροδοτούν εκρήξεις, αφού προκρίνουν ως βασικό στοιχείο την «ιδεολογική καθαρότητα», προτιμώντας τους «ιδεολογικούς μαχητές» από τους… «ντιντήδες» , όπως λένε, τους οποίους όμως δεν προσδιορίζουν. Οι επικείμενες αλλαγές στο σχήμα των τομεαρχών, αλλά και στο κόμμα, προκαλούν μεγάλη αναστάτωση και δεν είναι λίγα τα στελέχη που δίνουν… μάχες χαρακωμάτων. Παράλληλα, ορισμένοι κεντρικοί βουλευτές δεν διστάζουν να ασκούν παρασκηνιακή κριτική για συναδέλφους τους, σε μια προσπάθεια να διαμορφώσουν αρνητικό κλίμα. Σε αυτό το κλίμα της εσωτερικής αναστάτωσης και των διαξιφισμών, πίσω από τις κουρτίνες της εξουσίας, τη δική του παρουσία τονίζει και η εθνικοπατριωτική οργάνωση «Δίκτυο 21», ηγετικά στελέχη της οποίας δίνουν «κατεύθυνση» αρθρογραφώντας στο Διαδίκτυο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής του «Δικτύου 21», ο δικηγόρος κ. Φ. Κρανιδιώτης, στέλεχος που διατηρεί καθημερινή επικοινωνία με κεντρικά στελέχη της Ρηγίλλης, τα οποία ανήκουν στον κύκλο των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ, περιέγραψε το ιδεολογικό πλαίσιο εντός του οποίου πρέπει να γίνουν οι αλλαγές.

«Οι καιροί που ήδη ήρθαν, η πατρίδα, απαιτούν ιδεολογικούς μαχητές και όχι ντιντήδες. Απαιτούν σημαιοφόρους και όχι κομψευόμενους διαδρομιστές» αναφέρει με άρθρο του ο κ. Κρανιδιώτης και συνεχίζει, ρίχνοντας το «καρφί» του στους οπαδούς του «μεσαίου χώρου»: «…Ανόητοι διαχειριστές νόμισαν πως θα κάνουν πολιτική μόνο με την “επικοινωνία΄΄, πουλώντας τη γυαλιστερή συσκευασία της κενής ματαιοδοξίας τους. Μεσαιοχωρίτικος αγράμματος “αυτισμός΄΄» .

Οι απόψεις αυτές του κ. Κρανιδιώτη έχουν προκαλέσει ένταση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και τον έφεραν στο επίκεντρο της αρνητικής κριτικής. Ακόμη ένα σημείο τού προ ημερών σχολίου του το οποίο ενίσχυσε τα «δηλητηριώδη» σχόλια βουλευτών και στελεχών της ΝΔ ήταν οι εξής δύο επισημάνσεις: 
α. «Υπάρχει ο τρόπος που διαπρέπει διακομματικώς στην Ελλάδα, της καμαρίλας, όπου κάθε κομψευόμενος που δεν έχει δουλέψει ποτέ, διασπείρει φήμες για ανύπαρκτες “συγκρούσεις”΄, υπονομεύει τη συλλογικότητα και προσπαθεί να “κοντύνει΄΄ όποιους θεωρεί απειλή, π.χ., για το βαμμένο του μαλλί και το ασήμαντο εγώ του».

β. «Λίγο γκλαμουριά, πολύς βερμπαλισμός αλλά, αδέρφια, άμα δεν υπάρχει ιδεολογική ραχοκοκαλιά, μόνο με “αδερφίστικα” κόλπα, δεν κάνεις πολιτική. Ούτε κόμμα ούτε χώρα πάει έτσι μπροστά».

Ο κ. Κρανιδιώτης, που είναι από τους πιστούς στον κ. Σαμαρά εδώ και πολλά χρόνια, σημειώνει σε άλλο σημείο ότι χρειάζονται μερικοί «εμπρηστές» για να «κάψουν τα ξερά και τα ζιζάνια» ώστε να μπορέσει το κόμμα να «οργώσει», να «σπείρει» και να θερίσει το «υγιές μέλλον» και δίνει το σύνθημα: «Πάντως σίγουρα δεν χρειαζόμαστε αποϊδεολογικοποιημένους ντιντήδες».

Το διαδικτυακό άρθρο του κ. Κρανιδιώτη δημοσιεύθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, την επόμενη ημέρα της συνάντησης του κ. Σαμαρά με στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο κ. Αρ. Σπηλιωτόπουλος, εν όψει του ανασχηματισμού. Ο κ. Κρανιδιώτης για να αποφύγει τη σύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα της ΝΔ έσπευσε να διευκρινίσει ότι «μιλάει γενικά» και δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά πολλοί στο παρασκήνιο άρχισαν τις εκτιμήσεις.

Πολλοί βουλευτές κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα και περιμένουν τις αλλαγές του κ. Σαμαρά για να αξιοποιηθούν. Ο πρόεδρος της ΝΔ όμως κρατάει κλειστά τα χαρτιά του και δεν έχει ακόμη αποφασίσει οριστικά ποιους θα χρησιμοποιήσει στο νέο σχήμα των τομεαρχών. Ολα θα οριστικοποιηθούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα και όσο υπάρχει η εκκρεμότητα πληθαίνουν οι εκτιμήσεις για το τι πρέπει να γίνει.

Υπάρχει μεγάλος αριθμός στελεχών που στήριξαν τον κ. Σαμαρά στις εσωκομματικές εκλογές που ζητεί «να ανοίξει το παιχνίδι της κομματικής εξουσίας» και να αξιοποιηθεί νέο στελεχικό δυναμικό, ώστε να γίνει πράξη αυτό που έλεγε κατά καιρούς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη «νέα Νέα Δημοκρατία». Ουσιαστικά ζητούν να μη λάβει υπόψη του πάλι τις εσωκομματικές ισορροπίες και να ανατρέψει το «καθεστώς της μετριοκρατίας», όπως το αποκαλούν, που κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό.

Advertisements
This entry was posted in ΝΔ, Σαμαράς. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s