ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έχουν περάσει προ πολλού την «ημερομηνία λήξης»…

Και τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, που κυριάρχησαν στη Μεταπολίτευση, κρίθηκαν, δοκιμάστηκαν, απέτυχαν. Με ελάχιστες εξαιρέσεις (όπως η μικρή και ταραγμένη περίοδος του Κων/νου Μητσοτάκη, 1990-1993), το δικομματικό σύστημα εξέθρεψε το αδηφάγο Κράτος της σπατάλης και της διαφθοράς, των σκανδάλων, των βολεμένων, των «ρετιρέ», των golden boys, των κατ’ επάγγελμα «εργατοπατέρων» συνδικαλιστών που δεν δουλεύουν ποτέ, της φοροδιαφυγής και φοροκλοπής, των εύθραυστων κοινωνικών παροχών σε Υγεία και Παιδεία που κατέστησαν θερμοκήπια λαμογιάς και διασπάθισης δημόσιου πλούτου, και πολλών άλλων κακών που σήμερα ανακεφαλαιώνονται και συνοψίζονται σε μια… μοιραία και φοβερή λέξη: Χρεοκοπία!

Τα ίδια κόμματα, οι ίδιες νοοτροπίες, δεν μπορούν να εγγυηθούν την έξοδο από την Κρίση και την είσοδο στην ομαλότητα. Τα τραγικά εσωτερικά τους αδιέξοδα, οι «εμφύλιες» διαμάχες με «τα σπλάχνα τους», οι παλινωδίες απέναντι στις ξεκάθαρες αλλά και επώδυνες μοναδικές λύσεις που απομένουν, σηματοδοτούν την οριστική επίσης Χρεοκοπία του πολιτικού συστήματος της Μεταπολίτευσης, με επίκεντρο την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην εξουσία.

Τα δύο «μεγάλα» κόμματα στέρεψαν πια. Δεν έχουν ούτε τι να απολογηθούν για ό,τι διέπραξαν τα τελευταία 36 χρόνια, ούτε και μπορούν να αλλάξουν το πολιτικό τους “DNA”. Ως ονόματα, ως σύμβολα, ως οργανισμοί, ως νοοτροπίες είναι ταυτισμένα με την παρακμή και την καταστροφή που επέφεραν στην Πατρίδα μας.

Αποτελεί έσχατο σημείο αμετανοησίας, η απεγνωσμένη απόπειρα των δύο κομμάτων να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και να κατηγορήσουν κάποιους άλλους για ό,τι συνέβη στις περιόδους της απόλυτης εξουσίας τους. Αυτό, ως ηθικό και πολιτικό μήνυμα, είναι αρκετό για να απομακρύνει οριστικά κάθε εχέφρονα πολίτη από τα ψωριασμένα «μαντριά» του παλαιοκομματισμού και να επισπεύσει αυτό που έχει επισημανθεί εδώ και χρόνια: το Τέλος της Μεταπολίτευσης.

Ανδρέας Παπανδρέου και Κωνσταντίνος Καραμανλής με κουτοπονηριά απέφυγαν να βάλουν «ημερομηνία λήξης» στα πολιτικά τους προϊόντα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αντίστοιχα. Αυτό όμως αντιβαίνει σε όλους τους διεθνείς και εγχώριους κανόνες… υγιεινής. Ιδιαίτερα στο χώρο της πολιτικής, η αρρώστια έχει καταστεί κυρίαρχο και αθεράπευτο σύμπτωμα, και αυτό οφείλεται στο ότι ο λαός «καταναλώνει ληγμένο πολιτικό προϊόν». Η Εθνική «Δηλητηρίαση» που υφιστάμεθα αυτήν την ώρα είναι συνέπεια αυτής της κακίστης πολιτικής «διατροφής» μας.

Σε πρώτη φάση οφείλουμε να «εμέσουμε» ό,τι ήδη έχουμε καταβροχθίσει με βουλιμία και ιδιοτέλεια. Και εν συνεχεία να πετάξουμε οριστικά τα σάπια προϊόντα στο σκουπιδόλακκο της Ιστορίας. Εάν θέλουμε να ξεφύγουμε από την πολιτική Χολέρα που μαστίζει τον τόπο μας και να δώσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.
Γιατί το δικό μας παρόν, ούτως ή άλλως, θέλουμε δε θέλουμε, θα είναι οδυνηρό και επίμοχθο. Και αυτό με δική μας ευθύνη.
Advertisements
This entry was posted in ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s