Ποιον να πιστέψουμε; Τον Κόκκινο Πάνο ή τους «μυστικοσυμβούλους» του antinews…;

Μπάχαλο και σκορποχώρι όσο ποτέ άλλοτε έχει καταντήσει η ΝΝΔ του Σαμαρά. Τιτανομαχία ανάμεσα στους Λαζαριδοφαήλους των χρόνων της «πολιτικής ερήμου» του Αρχηγαντώνη και τα παραδοσιακά στελέχη της ΝΔ. Αγώνας μέχρι τελικής εξόντωσης! Και το αστείο είναι, ότι η κάθε πλευρά θεωρεί εαυτήν την… κερδισμένη στην «καρδιά του αρχηγού»!…!

Γράψαμε ήδη για το θέμα (εδώ), βλέπουμε όμως πως… ο μηχανισμός προπαγάνδας της Ρηγίλλης συνεχίζει να διασπείρει προβοκατόρικες πληροφορίες που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Με κύριο μοχλό παροχέτευσης «διαρροών» το Fimotro, ο Κόκκινος Πάνος θριαμβολογεί, ότι «ΔΙΑΡΡΟΗ ΚΥΚΛΩΝ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗ», όμως το κύριο όργανο ιδεολογικοπολιτικής προπαγάνδας του σαμαρισμού (το antinews) συνεχίζει με σφοδρή αντεπίθεση σε άρθρο με τον βαρύ και υποτιμητικό τίτλο: «Το μεσαιοχωρίτικο Κωσταλέξι της ΝΔ»!!! Στο μακροσκελέστατο κείμενο του antinews επαναλαμβάνονται (με έντονη απόχρωση… «απειλής») οι επισημάνσεις για το… βάθος και τη χρονική διάρκεια των σχέσεων του Σαμαρά με τους Φ(α)ίλους του: «Αχός πολύς σηκώθηκε στη ΝΔ τις τελευταίες ημέρες γύρω από το άρθρο του Φαήλου Κρανιδιώτη με τίτλο «Ο λεπρός κι ο κρετίνος», κυρίως από εκείνους που αγωνιούν για το αν θα τους συμπεριλάβει στο ηγετικό του σχήμα ο Αντώνης Σαμαράς.

Πολλοί νόμισαν ότι είναι ευκαιρία να επιτεθούν σε παλαιούς συνεργάτες του κ. Σαμαρά από τα χρόνια της πολιτικής ερήμου που εξακολουθεί να τους έχει δίπλα του. Προσπαθούν λοιπόν να αναφερθούν στον Φαήλο φωτογραφίζοντας όμως κι άλλους και κάνοντας γενικές αναφορές στο «Δίκτυο 21». Το ότι δεν μπορούν να στοιχειοθετήσουν έναν σοβαρό συλλογισμό για να συνδέσουν τον Φαήλο με άλλους συνεργάτες του κ. Σαμαρά τους είναι αδιάφορο. Η προβοκάτσια ακολουθεί τους δικούς της δρόμους παρακάμπτοντας την λογική. Στόχος τους είναι εκτός από τον Φαήλο ο κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης λόγω της στενής του σχέσης με τον κ. Σαμαρά παρότι δεν ανακατεύεται στα εσωκομματικά και αντιπαρέρχεται τις επιθέσεις του δέχεται.

Άλλοι πάλι νόμισαν ότι είναι ευκαιρία να δημιουργήσουν γενικότερο εσωκομματικό ζήτημα μιλώντας για «διχασμό στη ΝΔ ή για δύο Ρηγίλλες τη μία την παλιά και την άλλη που έφερε μαζί του ο κ. Σαμαράς». Έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι η ανακίνηση εσωκομματικών ζητημάτων βλάπτει την ηγεσία του κόμματος και με αυτή την έννοια αυτοί που υποδαυλίζουν μία τέτοια συζήτηση μπορεί να είναι από τους πολιτικούς αντιπάλους του κ. Σαμαρά μέχρι εσωκομματικά κέντρα που θέλουν να προκαλέσουν φθορά.

Κλασσική τακτική, όταν δεν έχεις επιχειρήματα να αντικρούσεις μία άποψη εν προκειμένω εκείνη που διατύπωσε δημοσίως ο Φαήλος ενοχοποιείς το πρόσωπο που την εκφέρει με διάφορους τρόπους. Αυτή η τακτική συμπυκνώνεται στο εξής: «όταν το δάχτυλο δείχνει το φεγγάρι, ο βλάκας κυττάζει το δάχτυλο»…» (Σας συνιστούμε να διαβάσετε όλο το κείμενο. Αποκαλύπτει ανάγλυφα πόσο… ωραία ατμόσφαιρα είναι εκεί μέσα στη ΝΝΔ της παρακμής!…!)

Η περίφημη «αποδοκιμασία» του Φαήλου Κρανιδιώτη από «κύκλους» της Ρηγίλλης (δηλαδή από τον… Παναγιωτόπουλο!) δεν πείθει όμως κανένα. Η Μάρα Ζαχαρέα, με πολύχρονη εμπειρία για τα τεκταινόμενα στη ΝΔ (λόγω συζυγίας με Ρουσόπουλο) γράφει χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του Star: «Παρότι ο «κόσμος το’ χει τούμπανο» στο κόμμα ότι (ο Φ. Κρανιδιώτης) είναι ο «εξ απορρήτων» του προέδρου της ΝΔ, «κύκλοι» της Ρηγίλλης αναγκάσθηκαν να διαμηνύσουν μέσω διαρροής σήμερα το απόγευμα ότι «ο κ. Κρανιδιώτης δεν έχει επίσημη θέση στη ΝΔ και δεν είναι σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά»…»

Το ότι ο «ο κ. Κρανιδιώτης δεν έχει επίσημη θέση στη ΝΔ και δεν είναι (ενν. θεσμικός, επίσημος) σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά» όχι μόνο δεν επιλύει τη σύγχυση και τον αχταρμά της αβεβαιότητας μέσα στο νεονεοδημοκρατικό ερείπιο, αλλά και επιτείνει την αγωνία των παραδοσιακών στελεχών, ότι ο σημερινός αρχηγός τους διοικεί το κόμμα με μια «παρέα» εξωθεσμικών παραγόντων, που τον συντροφεύουν πιστά εδώ και 20 χρόνια. Το ζήτημα δεν είναι αν ο Φαήλος (και ο κάθε Φαήλος) έχει «επίσημη θέση» στον κομματικό οργανισμό, αλλά τι ρόλο παίζει στη διαμόρφωση της στρατηγικής και πολιτικής ιδιοσυγκρασίας του Σαμαρά και -επομένως- του όλου κόμματος.

Και μέχρι τώρα, όλες οι κρίσιμες αποφάσεις του Ζιγδαντώνη (διαγραφές κορυφαίων στελεχών, οξεία «αντιμνημονιακή» ρητορεία, κλπ) έχουν υπαγορευθεί από τα ακραία αυτά στοιχεία με τα οποία συγχρωτίσθηκε στα χρόνια της «πολιτικής ερήμου» και συνεχίζουν να αποτελούν τους «εξ απορρήτων» του προέδρου, ή -επί το κατανοητότερο- τους μυστικοσυμβούλους του…
Advertisements
This entry was posted in ΝΔ, Σαμαράς. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s