Δεκανίκι της Αριστεράς ο Σαμαράς με το «αντιμνημόνιο»!

Ένα άλλο άμεσο και ορατό συμπέρασμα από τη νέα έρευνα της Kappa Research που δημοσιεύει αύριο το κυριακάτικο «ΒΗΜΑ» είναι η στρατηγική αποτυχία του Σαμαρά και των μυστικοσυμβούλων του σε ό,τι αφορά την οξεία αριστερίστικη «αντιμνημονιακή» πολιτική των τελευταίων μηνών.
Ναι, το «αντιμνημόνιο» ωφέλησε τελικά κάποιους. Όχι όμως τη… ΝΔ του Σαμαρά! Η οποία εμφανίζεται με περαιτέρω καθίζηση των ήδη ιστορικά χαμηλών ποσοστών της, προσεγγίζοντας ξανά μετά από μήνες το ψυχολογικό όριο του… 20%!!! (20,2% στην αυριανή έρευνα). Το «αντιμνημόνιο» ωφέλησε μόνο εκείνες τις δυνάμεις που θεωρούνται από τους πολίτες και περισσότερο… ειλικρινείς ως προς την εκφορά του: την Αριστερά, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που εμφανίζονται με σημαντική αύξηση της δύναμής τους σε σχέση πάντοτε με την προηγούμενη μέτρηση του Σεπτεμβρίου της ίδιας εταιρείας. Έτσι, το ΚΚΕ παίρνει 8,7% (έναντι 7,7 του περασμένου Σεπτέμβρη) και ο ΣΥΡΙΖΑ 3,3% (έναντι 2,6 της προηγούμενης μέτρησης).

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι Παπαρήγα και Τσίπρας υποδέχθηκαν με χαμόγελα τον Αρχηγαντώνη, όταν συναντήθηκε μαζί τους για να συστήσουν από κοινού… «αντιμνημονιακό» μέτωπο! Γνώριζαν, ότι ιστορικά τέτοιες κινήσεις ακραίας αντίθεσης και παροξυμμένης αντιπολιτευτικής τακτικής ευνοούν μόνο την Αριστερά και όχι ένα αστικό φιλελεύθερο κόμμα.

Συνεπώς, ο Σαμαράς έχει προσωπική ευθύνη για την αποτυχία της ΝΔ να καταστεί και πάλι πόλος εμπιστοσύνης των πολιτών που απογοητεύονται από την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Ως αρχηγός έχει ήδη κριθεί σε κορυφαίες επιλογές του, και ευρέθηκε λίγος, μικρός, ανεπαρκής. Το μόνο που απομένει, είναι η επισημοποίηση αυτού του συμπεράσματος στα αποτελέσματα των επόμενων εκλογών όποτε κι αν γίνουν…
Advertisements
This entry was posted in gallop, Αριστερά, ΚΚΕ, ΝΔ, Σαμαράς, δημοσκοπήσεις, Kappa Research. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s