Η Ιστορία… βιάζεται να δικαιώσει σε όλα τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη! [βίντεο]

Περίεργα τα παιχνίδια της Ιστορίας, φίλοι μου. Εκεί που σε ανεβάζει στα ύψη σου δίνει μια και βρίσκεσαι στα τάρταρα και τανάπαλιν. Όμως, η υστεροφημία και η τελική έκβαση είναι αυτά που μένουν και καταγράφονται και αποτελούν τη συνείδηση ενός Λαού.

Πριν από 18 χρόνια, η Ελλάδα φλεγόταν κυριολεκτικά από την… ιστορία του «σκοπιανού», το οποίο ατυχώς (ελέω των «υπερπατριωτών» Ανδρέα Παπανδρέου και Αντωνάκη Σαμαρά) είχε εγκλωβιστεί στο «ζήτημα του ονόματος». Ενώ η ουσία του ήταν εντελώς διαφορετική, και σήμερα όλοι οι εχέφρονες το αντιλαμβάνονται: Ποιος από τους «μεγάλους» των Βαλκανίων θα κατάφερνε τελικά να πάρει υπό την «προστασία» του το νεοπαγές κρατίδιο των Σκοπίων.
Τότε η Ελλάδα είχε μια ιστορική ευκαιρία. Τα πάντα ήταν υπέρ της και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί προτιμούσαν για πολλούς λόγους (ιστορικούς, γεωγραφικούς, οικονομικούς, θρησκευτικούς, κλπ) την ανάπτυξη προνομιακών δεσμών με τη χώρα μας. Ο τυφλωμένος εθνικισμός των πατριδοκάπηλων, όμως, τους έσπρωξε στην πρόθυμη «αγκαλιά» της Τουρκίας και γενικώς κάθε «αντιπάλου» των ελληνικών συμφερόντων… Και εμείς μείναμε, ως απίστευτα γραφικοί στη διεθνή διπλωματία, να κραδαίνουμε την αστεία «ονοματολογία» μας!!!

Οι ευθύνες εκείνων που οδήγησαν την υπόθεση αυτή στο ναυάγιο (σήμερα πια τα Σκόπια, διεθνώς αναγνωρισμένα και ενδυναμωμένα και με τη στήριξη της Τουρκίας και των ΗΠΑ δεν δέχονται καμία απολύτως συζήτηση αλλαγής του συνταγματικού τους ονόματος!) είναι τεράστιες. Αγγίζουν τα όρια της Εσχάτης Προδοσίας! Και αυτοί οι Κάπηλοι έχουν ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου και -κυρίως- Αντώνης Σαμαράς.

Τότε, ο Πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε πείσει τον πρόεδρο των Σκοπίων, Γκλιγκόροφ, να αποδεχθεί τη σύνθετη ονομασία «Σλαβομακεδονία». Ονομασία που ακύρωνε διά παντός κάθε αλυτρωτισμό των Σκοπιανών, αφού οι ίδιοι, αποδεχόμενοι αυτήν, θα αναγνώριζαν ότι είναι Σλάβοι στην εθνικότητα που κατοικούν σε περιοχή που σε διάφορες φάσεις της Ιστορίας ανήκε -ή έστω θεωρούνταν ότι ανήκε- στη γεωγραφική περιοχή «Μακεδονία». Γιατί το «Μακεδονία» είναι απλός (ψιλός) γεωγραφικός όρος και τίποτα παραπάνω! Όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος, η Στερεά Ελλάδα, κλπ.

Η οξεία αντίδραση των δικών μας σωβινιστών έδινε στη διεθνή κοινότητα την ψευδή εντύπωση, ότι η ελληνική πλευρά αναγνώριζε μεν την ύπαρξη «εθνικής» υπόστασης στον όρο «Μακεδονία», αλλά τον διεκδικούσε για λογαριασμό της Ελλάδας! Και έλεγαν, υπό την επήρεια αυτής της ψευδαίσθησης, οι ξένοι διπλωμάτες: Καλά, εσείς είστε Έλληνες! Τι ανακατεύεστε με τον «εθνικό» όρο μιας άλλης κρατικής οντότητας; Λάθος αφετηρία, εγκληματικά λάθη του Σαμαρά και όσων συμμετείχαν στο υστερόβουλο παιχνιδάκι του εκείνη την εποχή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι ο Σαμαράς αποπέμφθηκε ταπεινωτικά από τη θέση του Υπουργού Εξωτερικών με προσωπική εντολή και απαξιωτική παρέμβαση του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Ο Καραμανλής, ως πολύπειρος ηγέτης, έβλεπε το τραγικό αδιέξοδο που οδηγούσε ο Σαμαράς το ζήτημα, σε βάρος της Ελλάδας, αλλά και της σταθερότητας των Βαλκανίων. Και ζήτησε την άμεση απόλυσή του, ενώ του απαγόρευσε να ξαναδιαβεί τα σκαλιά του Προεδρικού Μεγάρου όσο θα ήταν εκείνος Πρόεδρος!!! (Αν κάποιοι θέλουν να τα «ξεχνούν», εμείς θα φροντίζουμε με κάθε ευκαιρία να τους φρεσκάρουμε τη μνήμη…)

Εν πάση περιπτώσει, ο Μητσοτάκης συκοφαντήθηκε και τότε -για άλλη μια φορά άδικα…- ως «μειοδότης», ως «προδότης», ως «ενδοτικός» και δεν συμμαζεύεται… Ανδρέας και Αντώνης, σε αγαστή συνεργασία και άμιλλα ύβρεων προς τον Ψηλό, έπαιξαν και κέρδισαν στις εκλογές του 1993 με το απατηλό σύνθημα: «Η Ελλάδα είναι αδιαπραγμάτευτη»!!! Η συνέχεια έδειξε, ότι όχι μόνο «αδιαπραγμάτευτη» δεν ήταν για τους πατριδεμπόρους η Ελλάδα, αλλά και πολύ εύκολα ξεπούλησαν τις «πατριωτικές» τους «κόκκινες γραμμές» στο βωμό της εξουσιομανίας τους. Το «σκοπιανό», βολοδέρνοντας από τη μια εθνική ταπείνωση στην άλλη (φτάσαμε να… παρακαλούμε τα Σκόπια να αλλάξουν σημαίες, ονόματα αεροδρομίων, γραμματόσημα και δεν ξέρω και τι άλλο!), κατήντησε… ανέκδοτο σε βάρος της πατρίδας μας στα fora της διεθνούς διπλωματίας.

Και φτάσαμε εν έτει σωτηρίω 2011… Και, με ευχάριστη έκπληξη, ακούσαμε προ ολίγων ημερών το σύγχρονο «σύμβολο» των «υπερπατριωτών», Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμο (δείτε παρακάτω το βίντεο), να εγκαταλείπει το φανατισμένο δρόμο της μισαλλοδοξίας και των κραυγών και να γίνεται… πράος και μειλίχιος και λογικός, όπως αρμόζει άλλωστε στο υψηλότατο αξίωμα που υπηρετεί. «Να τελειώνουμε, να τα πούνε «Σλαβομακεδονία» τα Σκόπια»!!! Είπε, συμφωνώντας απόλυτα με την άποψη που πρόσφατα διατύπωσε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος της συμπρωτεύουσας, Γιάννης Μπουτάρης. Συνάμα αποδοκίμασε εμμέσως πλην σαφώς τις ρατσιστικές απόψεις του Πειραιώς Σεραφείμ. Θετικές εξελίξεις, που αποδεικνύουν, ότι σ’ αυτόν τον τόπο δεν εξέλιπαν παντελώς η λογική και η ελπίδα…

Το ζήτημα είναι, εάν τα Σκόπια πλέον αποδέχονται τον όρο «Σλαβομακεδονία», που ικανοποιεί 100% τις ελληνικές θέσεις… Όχι, φίλοι μου! Αυτό το «τραίνο» πάει, το χάσαμε, όταν καταψηφίσαμε το Μητσοτάκη ως «μειοδότη» που θέλει να «ξεπουλήσει τη Μακεδονία μας»!… Δυστυχώς, οι Σκοπιανοί έχουν γίνει απίστευτα αδιάλλακτοι στο διάβα των δύο τελευταίων δεκαετιών που το θέμα παραμένει άλυτο. Εκείνο που ο Μητσοτάκης είχε καταφέρει το 1993, σήμερα είναι «όνειρο απατηλό» για την ελληνική διπλωματία.

Και για όλα αυτά ξέρουμε ποιοι φταίνε… Ο ένας βρίσκεται πια στην Κρίση του Θεού. Ας τον αφήσουμε εκεί…

Ο άλλος όμως, έχει το θράσος σήμερα να επιζητά την εντολή του Λαού, για να κυβερνήσει την πατρίδα μας! Με τόσα δεινά που οφείλονται στην αφεντιά του, θέλει να μας καθίσει στο σβέρκο και ως πρωθυπουργός!

Αυτόν τον αφήνουμε στην Κρίση του Λαού και της Ιστορίας.

Advertisements
This entry was posted in Διπλωματικά, Ιστορία, Μητσοτάκης, Παπανδρέου Ανδρέας, Σαμαράς, εθνικά θέματα, εθνικισμός. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s