Κούλης ο… Παρθενογέννητος!

Τους «Πορφυρογέννητους» τους ξέρουμε. Τους διδαχθήκαμε στη «Βυζαντινή Ιστορία» στο Γυμνάσιο. Έμελλε όμως να μη φύγουμε από τούτη τη ζωή προτού γνωρίσουμε και τους «Παρθενογέννητους»!

Και υπάρχουν δύο λογής από δαύτους. Οι μεν είναι εκείνοι που αφού δεν έχουν αφήσει τίποτα… όρθιο από ίντριγκα, προδοσία, αθλιότητα, έρχονται μετά και το παίζουν «αρειανοί» και «εξωγήινοι» σωτήρες, όπως ο Αρχιαποστάτης Σαμαράς.

Οι δε, είναι όσοι προσπαθούν να… θάψουν τα ίχνη του παρελθόντος τους ή αισθάνονται κάπως άβολα για την… καταγωγή τους, ιδιαίτερα όταν αυτή περιπλέκεται άκομψα με τις υστερόβουλες επιλογές τους. Σ’ αυτούς θα κατατάξουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, υιό του πρώην Πρωθυπουργού κ. Κων/νου Μητσοτάκη και της Μαρίκας, το γένος Γιαννούκου. Πού το ξέρουμε; Όχι, δεν μας το είπε ο Κυριάκος! Ευτυχώς έχουμε και… άλλες πηγές… Γιατί, αν περιμέναμε να μάθουμε απ’ τον Κυριάκο, θα μέναμε με την απορία…

Ο Κυριάκος, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μας δίνει στο «βιογραφικό» της ιστοσελίδας του, απλώς… «γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα». Αυτό. Τίποτα περισσότερο. Οποιαδήποτε συσχέτιση με γνωστά πρόσωπα και ονόματα εκλαμβάνεται ως εντελώς συκοφαντική και κακόβουλη!

Διαφορετικό φυσικά το κλίμα στο «βιογραφικό» της Προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, και -σύμφωνα με τις… άλλες πηγές μας, αδελφής του Κυριάκου- Ντόρας Μπακογιάννη. Εκεί διαβάζουμε και μαθαίνουμε, όσοι δεν ξέρουμε, ότι: «Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και είναι κόρη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Μητσοτάκη το γένος Γιαννούκου».

Ναι, γι’ αυτό επιλέγουμε Ντόρα δαγκωτό! Γι’ αυτό κανείς άλλος, ακόμη και αν στην ταυτότητα λέγεται «Μητσοτάκης», δεν μπορεί καν να συγκριθεί μαζί της! Γιατί δεν προσπαθεί να το παίξει «τα πάντα όλα» η Ντόρα. Έχει καθαρό στίγμα, ξεκάθαρη ιδεολογία, θέσεις με «γωνίες» και επιχειρήματα.

Και πάνω απ’ όλα δεν ντρέπεται να γράψει με καμάρι και ιερό δέος, ότι είναι «κόρη του Μητσοτάκη», όπως την… κατηγορούν τα φασιστοειδή του σαμαρισμού!

This entry was posted in Μπακογιάννη, Μητσοτάκης, Σαμαράς. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε