Η κρίση στην Ελλάδα: Δεν φταίνε οι πολιτικοί

Ίσως γίνουμε σοφότεροι αν κάποτε καταλάβουμε πως οι πολιτικοί είναι… ΑΠΛΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ. Η δουλειά τους είναι να έχουν εμάς ευχαριστημένους και η επιτυχία τους προσμετράται σε ψήφους. Αυτό είναι το αντικειμενικό μέτρο επιτυχίας τους και ΟΧΙ το αποτέλεσμα που είχε το έργο τους στη χώρα. Η κρίση του αποτελέσματος είναι ΔΙΚΗ ΜΑΣ δουλειά. Οι πολιτικοί είναι απλά καθοδηγούμενοι από τη ψήφο μας.
Η χώρα έχει Δημοκρατία. Εδώ και 30 χρόνια ΕΜΕΙΣ τοποθετούσαμε στο τιμόνι τους δύο πολιτικούς σχηματισμούς με ΚΑΘΑΡΗ λαϊκή εντολή σε ποσοστό 75-85%! Δεν μας τους επέβαλλαν δια της βίας. Επιλέγαμε συνειδητά δύο συμμορίες, συνταχθήκαμε παρέα τους και απομυζούσαμε ο ένας εις βάρος του άλλου και όλοι μαζί εις βάρος της πατρίδας μας.
Ας σταματήσουν λοιπόν οι φωνές, ας μείνουμε στα σπίτια μας, να συρρικνωθούμε, να πληρώσουμε τα χρέη των ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ επιλογών και στο μεταξύ να σκεφτούμε πώς στο μέλλον αυτή η χώρα θα μας εκφράζει περισσότερο και θα μας πληγώνει λιγότερο. Να ανακτήσουμε τις παλιές σοφές αξίες του “ηθικού”, του “εργατικού” και του “τίμιου” και να απορρίψουμε από τις συνειδήσεις μας τις τοξικές νεοελληνικές σαχλαμάρες του “ξύπνιου”, του “καπάτσου” και του “πονηρού”.
Ας αρχίσουμε επιτέλους να αναγνωρίζουμε το δίκιο και στον δίπλα μας, ας οργανώσουμε τις αξίες που έχουμε χάσει κι ας βρούμε έναν θεματοφύλακα και εκφραστή να τις αντιπροσωπεύσει.
Μπορούμε να βρούμε το δρόμο μας ΑΚΟΜΑ και μέσα από τις στάχτες της πατρίδας μας, ακόμα κι αν είναι ακατόρθωτο, γιατί είμαστε Έλληνες!
Advertisements
This entry was posted in πολιτική. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s