Δεκτή η μήνυση για Έσχατη Προδοσία…

Του Πάνου Χατζηκωνσταντίνου
Μου το έστειλαν και με το που ξεκίνησα να το διαβάζω, δεν πίστευα στα μάτια μου! Ήταν απόσπασμα από τη σελίδα μιας… κάποιας κυρίας Νέλλης Ψαρού που κυριολεκτικά με… «ψάρωσε»!
Ήταν «…..μια ανασκόπηση των όσων διαδραματίστηκαν (χθες) στη Χαλκίδα, όπου ο Εισαγγελέας εξέτασε την μήνυση για Εσχάτη Προδοσία, που κατέθεσε ο γιατρός Δημήτρης Αντωνίου, κατά των πολιτικών και βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο». Και συνεχίζει: «Η μήνυση τελικά έγινε δεκτή(!)..διαβάστε παρακάτω τις λεπτομέρειες των όσων έγιναν χθες στη Χαλκίδα:…»
Σας δίνω το «ρεζουμέ»:
«Ο κ. Δημήτρης Αντωνίου, 56 ετών, χειρούργος-ογκολόγος κάτοικος Χαλκίδας, κατέθεσε τον Μάιο μήνυση κατά των βουλευτών που υπέγραψαν το μνημόνιο, υπουργών, του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και κατά των μελών της «Τρόικας» (ονομαστικά και με τις διευθύνσεις τους!) με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.
…… η έσχατη προδοσία αποτελεί αυτόφωρο έγκλημα, για το οποίο ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την άμεση δίωξη χωρίς την άδεια της Βουλής.
… Ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών, προς μεγάλη έκπληξη όλων μας, ΔΕΝ έβαλε την υπόθεση στο αρχείο αλλά έκανε δεκτή τη μήνυση και ξεκίνησε τη διαδικασία ορίζοντας την προανάκριση.
… Έτσι, ορίστηκε η προανάκριση για την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, οπότε και κατέθεσε ο κ. Αντωνίου στον ανακριτή στη Χαλκίδα.
Στην προανακριτική αυτή διαδικασία ο κ. Αντωνίου κατέθεσε συμπληρωματικά υπομνήματα και στοιχεία για την υπόθεση.
Αφού ο κ. Αντωνίου έκανε κάποιες σύντομες δηλώσεις προς τη δημοσιογράφο του τηλεοπτικού σταθμού Κόντρα προχώρησε μαζί με τους παρευρισκόμενους προς το Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου και άλλος κόσμος τον περίμενε για να ξεκινήσει η εκδήλωση συμπαράστασης… Η εκδήλωση αυτή είχε την ενεργό υποστήριξη απλών πολιτών αλλά και κινημάτων για την άμεση δημοκρατία.
…Είναι εντυπωσιακή η προσέλευση του κόσμου: παρόλο που η είδηση δεν έχει διαδοθεί ιδιαίτερα, πάνω από 200 άτομα (!) βρέθηκαν εκεί (σε μια δεδομένη χρονική στιγμή μέτρησα 150 καθήμενους (!)). …Εντυπωσιακή ήταν επίσης και η διασπορά των συμμετεχόντων. …κάποιοι παραβρισκόμενοι ήρθαν επί τούτου, μόνοι τους(!), από τις Σέρρες, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κόρινθο!»
Διαβάστε τώρα μια περιγραφή (αποσπάσματα) των όσων είπε ο καλός αυτός κύριος κατά την ομιλία του!
– «..το Μνημόνιο είναι μια δανειακή σύμβαση η οποία όμως έχει αντικαταστήσει το ίδιο το Σύνταγμα. …Καταλύει δηλαδή το Σύνταγμα»
– «…να το δηλώσουμε επισήμως και να λεγόμαστε «Τροϊτκιστάν» και όχι Ελλάδα, κι εμείς «Τροϊκανοί!»»
– «…οι δανειστές μας μπορούν να προβούν σε κατάσχεση κάθε δημόσιας περιουσίας μας, χωρίς περιορισμό – εξ ου και τα δημοσιεύματα για τα νησιά μας! «Ποιος είναι ο λόγος νομίζετε που δεν υπεγράφη η σύμβαση για τον Αστακό;»»
– «Επίσης έχει καταλυθεί το ίδιο το πολίτευμά μας,… καθώς καταργείται στην πράξη η διάκριση των εξουσιών (που είναι θεμελιακή για την Κοινοβ. Δημοκρ.). «Δεν έχει νόημα να πάει κανείς στον στρατό πια, πρέπει να αρνηθούν οι νέοι να πάνε στο στρατό αφού πλέον ο στρατός δεν ανήκει στη χώρα και θα χρησιμοποιηθεί και εναντίον των πολιτών της»»(!)
– «»Ο κ. Παπούλιας είναι συγκατηγορούμενος διότι θα έπρεπε να έχει διαλύσει τη Βουλή»»
– «..προέτρεψε όλους μας «να μην αφήσουμε κανέναν τους να πλησιάσει τα μνημεία της χώρας και τα εθνικά σύμβολα στις εορτές» (π.χ. 25η Μαρτίου)»
– «..τα χρήματα των δανείων αυτών, σύμφωνα πάντα με το ίδιο το Μνημόνιο, δεν προορίζονται για μισθούς και συντάξεις, όπως μας λένε, αλλά για τη στήριξη της ρευστότητας των τραπεζών!»
Και η κυρία Νέλλυ, τελειώνει αυτό το «μνημειώδες» ρεπορτάζ:
«Οπότε, κλείνω προς το παρόν, αυτό το ρεπορτάζ με τα ίδια του τα λόγια: Το πρόβλημα είναι η ηττοπάθεια. «Αυτοί δεν θα φερόντουσαν σαν λύκοι αν εμείς δεν φερόμασταν ως αρνιά. Ας γίνουμε εμείς λοιπόν λύκοι. Λυσσασμένοι λύκοι!»», αφού προηγουμένως διευκρινίζει(!): «…διαπίστωσα ότι ο κ. Αντωνίου, δεν είναι ένας γραφικός τύπος που απλά «τα πήρε στο κρανίο», αλλά ένας σοβαρός άνθρωπος που με μεθοδικότητα και πολύ δουλειά έκανε αυτό που θεώρησε καθήκον του».
Πάρτε μια βαθιά ανάσα τώρα και μόλις συνέλθετε, ελάτε να το συζητήσουμε.
Μπράβο σας κύριε Αντωνίου. Αποδεικνύετε περίτρανα ότι ο Δον Κιχώτης δεν πέθανε! Ζει και βασιλεύει και απ’ τη Χαλκίδα μας παιδεύει.
Από πού να ξεκινήσει και πού να τελειώσει κανείς. Αλλά πριν συνεχίσω θα σας παρακαλούσα πολύ να μου πείτε (και δε θα το μαρτυρήσω σε κανέναν), τί «ουσίες» παίρνετε. Απ’ ότι φαίνεται, κάνουν καλή δουλειά γιατί, αν οι δονκιχωτισμοί σας δεν είναι αποτέλεσμα «ουσιών», τότε υπόκεισθε στη δικαιοδοσία συναδέλφων σας, συγκεκριμένης ειδικότητας που αρχίζει από «Ψ»!
Κατ’ αρχήν πρέπει να διευκρινίσουμε κάτι. Είστε βέβαιος ότι η τότε Ρηγίλλης και νυν Συγγρού δεν είχαν καμία σχέση με το «Brain Storm» που σας οδήγησε σ’ αυτές τις γελοιότητες; Γιατί δεν υπάρχει τίποτε άλλο που θα τους βόλευε περισσότερο, μια και ένας από τους «κατηγορουμένους» είναι «αυτοδίκαια» και η Ντόρα (το υπέγραψε κι αυτή, η «προδότρα», δεν το υπέγραψε;). Πες, πες, ακόμα κι αν είναι οφθαλμοφανή ψέματα, όλο και κάτι θα μείνει, είναι μια από τις θεμελιώδεις αρχές της προπαγάνδας.
Ας δεχθούμε όμως την εκδοχή ότι όλα αυτά τα σκεφτήκατε μόνος σας! Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το πόσο διαταραγμένο μπορεί να είναι το μυαλό του ανθρώπου. «Εσχάτη προδοσία» εναντίων ανθρώπων, που στο κάτω-κάτω εμείς ψηφίσαμε να μας αντιπροσωπεύουν και να παίρνουν αποφάσεις εκ μέρους μας, που ενήργησαν όπως ενήργησαν (ξέροντας το πολιτικό κόστος που ανελάμβαναν) -σε αντίθεση με τους  «μαθητευόμενους μάγους» (σε μια έξαρση άκρατης υποκρισίας) τύπου Σαμαρά- στη προσπάθειά τους να περισώσουν ό,τι απέμενε από την αξιοπιστία και τη πιστοληπτική ικανότητα της χώρας. Θα αντιπαρέλθω όλα τα φαιδρά, περί «αποχής από το στρατό»! και περί Τροϊκιστάν, γιατί δεν αντέχουν κριτικής. Θα σταθώ μόνο στο τελευταίο σας απόφθεγμα-προτροπή! «Ας γίνουμε εμείς λοιπόν λύκοι. Λυσσασμένοι λύκοι»!
«Λυσσασμένοι λύκοι», ε; Έστω ότι λυσσάξαμε. Με τί δόντια, φίλε μου. Φαφούτηδες του κερατά είμαστε! Τι θα κάνουμε; Θα τους πετάξουμε στα μούτρα τα δάνεια (πάρτε τα πίσω ρε, δεν σας έχουμε ανάγκη) και θα κηρύξουμε ταυτόχρονα «πτώχευση» όπως πολλοί υποστηρίζουν; Μήπως θα τους απαγορεύσουμε να έρχονται στην Ελλάδα για διακοπές;  Θα τους φέρουμε στα πρόθυρα της χρεοκοπίας σταματώντας να αγοράζουμε τα προϊόντα τους μια και μπορούμε άνετα να ζήσουμε με ό,τι παράγουμε εμείς (καπνό, σταφίδες, θάλασσα και ήλιο); Βέβαια, τα δύο τελευταία θα τα απολαμβάνουμε μόνοι μας πλέον μια και κατόπιν της τιμωρίας τους, δεν θα έχουμε κι αυτούς στα πόδια μας…
Δε θα το ψάξω άλλο, είμαι βέβαιος ότι θα βρείτε όλες τις λύσεις. Κι αν έχετε πρόβλημα, ρωτήστε το Σαμαρά να σας πει!
Εκείνο που θα ήθελα να συζητήσουμε λιγάκι, είναι: Μήπως κάνατε μήνυση, στους σωστούς μεν ανθρώπους (στη πλειοψηφία τους) αλλά για λάθος λόγους! Μήπως θα έπρεπε να μηνύσετε τους πολιτικούς για τις ρεμούλες, τις κλεψιές και τις μίζες, γνωστές και αποδεδειγμένες αμαρτίες, αντί για «προδοσίες» και τέτοια τρελά; Μήπως θα έπρεπε να τους μηνύσετε για τη σκόπιμη αποδυνάμωση της οικονομίας μας και κατασπατάληση του δημοσίου (του δικού μας δηλαδή) χρήματος για υστερόβουλα κομματικά (και όχι μόνο) οφέλη; Μήπως γιατί μας κοροϊδεύουν αναίσχυντα και εν ψυχρώ; Ή μήπως, απλά και μόνο για ανικανότητα;  Ότι και να ισχύει από όλα αυτά, κάποιοι από αυτούς (πάρα πολλοί δυστυχώς), θα έπρεπε να βρίσκονται στη φυλακή, όπως θα συνέβαινε σε κάθε ευνομούμενο κράτος.
Αλλά, για να δούμε τα πράγματα από την πραγματική τους οπτική γωνία, ας ξεκινήσουμε από μία αδιάψευστη αλήθεια: Οι πολιτικοί δεν είναι τίποτε άλλο, από εσάς κι εμένα ή όποιον άλλο συμπατριώτη μας με τα τυπικά (και όχι ουσιαστικά) προσόντα, που αποφάσισε να ασχοληθεί με την Πολιτική! Έχει τις ίδιες «ικανότητες», τις ίδιες αδυναμίες και κουσούρια μ’ εμάς. Και να μην ξεχνάμε ότι στο κάτω-κάτω, εμείς τους ανεβάσαμε με τη ψήφο μας στα «ύπατα» αξιώματα!
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε, να μηνύσετε όλους εμάς, προτού τα βάλετε (όπως πολύ καλά κάνατε) με τους πολιτικούς; Και για να λέμε τα πράγματα με τ’ όνομά τους, αυτό δεν είναι το μόνο ή το μεγαλύτερο αδίκημα που έχουμε διαπράξει. Ας πάρουμε εσάς,  λόγου χάριν, κύριε Αντωνίου. Έχετε δηλώσει ποτέ όλα σας τα εισοδήματα στην εφορία; Το εξοχικό σας (μη μου πείτε ότι κοτζάμ γιατρός δεν έχετε εξοχικό!), είναι όλο κτισμένο νόμιμα (ούτε μία μικρούλα αυθαιρεσιούλα;); Δηλώνετε όλα σας τα αυτοκίνητα; (σιγά μην έχετε μόνο ένα). Το  σκάφος σας το έχετε δηλώσει στην εφορία, ή ανήκει σε Off Shore εταιρία; (αν πάλι δεν έχετε σκάφος, όσο παράξενο κι αν είναι αυτό, συγχωρέστε με!) Την Φιλιππινέζα (ή Ουκρανή, ή Πολωνίδα) οικιακή σας βοηθό (τέτοια έχετε σίγουρα, μη μου πείτε όχι), τη δηλώνετε στο ΙΚΑ και πληρώνετε τα ένσημα που αναλογούν; Ή μήπως τη δηλώνετε στην εφορία; (πιθανό τεκμήριο γαρ!). Τους Πακιστανούς ή Αλβανούς (εσείς πείτε μου τι εθνικότητα είναι) που χρησιμοποιείτε στα κτήματά σας (ε, στη Χαλκίδα, όλο και κάποιο χωραφάκι θα έχετε), τους πληρώνετε σύμφωνα με την Εθνική Σύμβαση συν φόρους συν ΙΚΑ, ή ξεχάσατε μερικά από αυτά; Θα μπορούσα να συνεχίσω για ώρα με τα διάφορα ερωτηματικά, που ίσως δεν αφορούν σ’ εσάς (όλα), αλλά σίγουρα σε ένα πολύ μεγάλο (και βάλε) ποσοστό των συμπατριωτών μας. Σκεφτήκατε ποτέ, κύριε Αντωνίου μου, αν όλοι μας εκπληρώναμε στο ακέραιο όλες μας τις υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος, θα είχαμε ποτέ την ανάγκη για δάνεια, Τρόικες και ΔΝΤ; Θα σερνόμασταν επαιτώντας τα ξεροκόμματα των «ισχυρών» με τους εξευτελιστικούς και, δυστυχώς,  αναπόφευκτους (για τους μη Δονκιχώτες) όρους; Εδώ θα χρησιμοποιήσω (για μια ακόμη φορά, αλλά ταιριάζει τόσο πολύ) το Αγγλικό απόφθεγμα: “Beggars cannot be choosers”!
Ποια είναι η απάντησή σας σε όλα αυτά; Να γίνουμε «Λυσσασμένοι λύκοι»! Και γιατί όχι λιοντάρια ή και τίγρεις! Με τί δόντια φίλε μου. Φαφούτηδες του κερατά είμαστε!
Και για να τελειώνω (ο DeFreJus θα γκρινιάζει πάλι – και δικαίως – για το μέγεθος του κειμένου μου), αν εμείς ήμασταν εντάξει απέναντι στο κράτος, θα μπορούσαν οι «εθνοπατέρες»  να συμπεριφέρονται απέναντί μας όπως συμπεριφέρονται τώρα, δίνοντας άλλοθι ο ένας στον άλλο; Σε διαβεβαιώνω ότι, ούτε που θα το διανοούνταν!  Δεν θα τους το επιτρέπαμε!
Αλίμονο, αλλά στη σημερινή Ελλάδα ισχύει το Βιβλικό: «Ο αναμάρτητος…»! Με τι μούτρα λοιπόν θα τους κρίνουμε; Ας αλλάξουμε εμείς πρώτα (σιγά μην αλλάξουμε) και μετά βλέπουμε.
Αυτά.
Advertisements
This entry was posted in Μνημόνιο, Περίεργα, κωμικά, οικονομία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s