Στου… κουφού την πόρτα βαράνε οι «καραμανλικοί» της ΝΔ… Δηλώσεις-βόμβα του Βύρωνα Πολύδωρα!

Ο θάνατος του πρώην προέδρου της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ, έδωσε την αφορμή σε κάποια επιφανή στελέχη του κόμματος να… απασφαλίσουν, εκφράζοντας έμμεσα σαφέστατες αιχμές κατά της πορείας διάσπασης και συρρίκνωσης που ακολουθεί εδώ και 1 χρόνο ο σημερινός πρόεδρος, κ. Αντώνης Σαμαράς και η ηγετική του παρέα.
Μιλώντας σήμερα στον Αθήνα 9,84 -το πρώτο ελεύθερο ραδιόφωνο που ιδρύθηκε από τον τότε Δήμαρχο Αθηναίων, Μιλτιάδη Έβερτ- ο βουλευτής και πρώην Υπουργός της ΝΔ, κ. Βύρων Πολύδωρας μίλησε για τη φυσιογνωμία του «καραμανλισμού» σε αντιδιαστολή με την πορεία που ακολουθεί σήμερα η ΝΔ… Χαρακτηριστική ήταν η αποστροφή του: «Δεν θέλω να μιλήσουμε για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία… Για τη σημερινή Νέα Δημοκρατία, να μιλήσουμε με μια ευχή. Να λάβει σοβαρά υπόψη της τα διδάγματα, τα ωφέλημα για την πολιτική και για την πατρίδα του Μιλτιάδη Έβερτ»
Προηγουμένως είχε αναπτύξει τις βασικές «γραμμές του Καραμανλισμού» ως εξής: «Ο Μιλτιάδης Έβερτ ήταν ένας άνθρωπος της πολυσυλλεκτικότητας, με την έννοια ότι θα συνυπάρξουμε όλοι… Αυτές ήταν και οι γραμμές του Καραμανλισμού, τον οποίο υπηρέτησε και υπηρετούμε όσοι ζούμε, με μια συνέπεια. Ο Καραμανλισμός δεν έχει οξύτητες, αντιπαλότητες, εξοντώσεις και πολεμικές. Ο Καραμανλισμός που γνώρισα εγώ και τον οποίο υπηρετούμε, επαναλαμβάνω, και στον οποίο πρωτοστατούσε ο Μιλτιάδης, ήταν μια σχολή της συνύπαρξης, ήταν μια σχολή της αρμονικής συνύπαρξης και της συμβολής από όλα τα κέντρα και από όλες τις εστίες, “για να δω την καλή γνώμη, για να δούμε την καλή συνεισφορά του άλλου στο τραπέζι ή ακόμη και στο συλλαλητήριο”. Έτσι είναι η πολιτική…».
Το καίριο ερώτημα είναι, εάν η σημερινή ηγεσία της ΝΔ (ακριβέστερα, ΝΝΔ) μπορεί και -κυρίως- θέλει να βαδίσει πάνω σ’ αυτές τις «γραμμές» του Ιδρυτή του κόμματος, τις οποίες ακολούθησαν όλοι οι πρώην πρόεδροί της. Προφανώς, το ερώτημα έχει ήδη απαντηθεί και τα τραγικά αποτελέσματα της ηγεσίας Σαμαρά -πολυδιάσπαση και ατιμωτική συρρίκνωση της ΝΔ- είναι ήδη ορατά.
Δεν ξέρουμε, εάν ο κ. Πολύδωρας -και άλλα ιστορικά στελέχη της ΝΔ, όπως ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, που σήμερα εξέφρασαν σαφείς επιφυλάξεις για την πορεία του κόμματος- ειλικρινά «κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου», ευελπιστώντας σε αλλαγή πορείας της σημερινής του ηγεσίας, ή απλώς καταθέτουν εγκαίρως τις ενστάσεις τους, για να βγάλουν στο εγγύς μέλλον την «ουρά» τους έξω από τις ευθύνες της μεγάλης ήττας και συντριβής που ανεπίστροφα έρχεται…
Advertisements
This entry was posted in Καραμανλής, Μιλτιάδης Έβερτ, ΝΔ, Σαμαράς. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s