>Λάμψη αστέρων στου Ρέντη!

>

Το μεγάλο φιλικό ανάμεσα σε All Stars του Ολυμπιακού και τους φίλους των Ρονάλντο και Ζιντάν αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα όλων στις 14 Δεκεμβρίου (21:15) στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Πρώην ερυθρόλευκοι άσοι προπονήθηκαν (13:00 με 14:30) στις… εγκαταστάσεις του Ρέντη, ώστε να είναι πανέτοιμοι για το σπουδαίο αυτό παιχνίδι. Μεγάλα αστέρια του ερυθρόλευκου παρελθόντος θα βάλουν «πλάτη» γι’ αυτό τον ιερό σκοπό και θα συνδράμουν όπως μπορούν στη μάχη για την καταπολέμηση της φτώχειας. Αν μη τι άλλο, μια πέρα για πέρα αξιέπαινη κίνηση από πλευράς του Ολυμπιακού, που συμμετέχει σε αυτό τον τεράστιο σκοπό.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, που τυγχάνει και πρόεδρος του ΠΣΑΠ, τόνισε χαρακτηριστικά πως «το παιχνίδι γίνεται για καλό σκοπό, για ιερό θα έλεγα. Διανύουμε πολύ δύσκολες ημέρες, με κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Εύχομαι να γεμίσει το γήπεδο και να συγκεντρώσουμε τα χρήματα που απαιτούνται. Είναι ωραίο που παίζουμε για τον Ολυμπιακό, ξυπνάνε μνήμες. Με τον Ολυμπιακό έχουμε ζήσει πολλές χαρές και πολλά πρωταθλήματα. Όσο για το αν είμαστε έτοιμοι, Ψυχολογικά είμαστε, σωματικά θα δούμε σε λίγο».

Στην προπόνηση πήραν μέρος οι Ανατολάκης (πήγε με κοστούμι κατευθείαν από την Βουλή), Γιαννακόπουλος, Αλεξανδρής, Νινιάδης, Κοβάσεβιτς, Αμανατίδης, Τζόρτζεβιτς και Γεωργάτος, ενώ μαζί τους βρίσκεται και ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Αν μη τι άλλο, ενδιαφέρουσα 9άδα…

Όσο για τον Γρηγόρη Γεωργάτο, ο οποίος έφτασε… λίγο καθυστερημένα στο προπονητήριο του Ρέντη, είπε: «Είμαστε εδώ για έναν καλό σκοπό. Είναι τιμή για μας να έρθουμε εδώ γι’ αυτό τον σκοπό. Δεν το σκεφτήκαμε ούτε λεπτό για το αν θα ανταποκριθούμε. Απ’ ότι βλέπω και ο κόσμος θα ανταποκριθεί στο κάλεσμα αυτού του φιλικού και πιστεύω ότι θα είναι ένα μεγάλο φιλικό και θα έρθουν σπουδαία ονόματα… Όσο για μένα, είναι πολύ έντονα τα συναισθήματα που έρχομαι στου Ρέντη ύστερα από τέσσερα χρόνια. Θέλω επίσης να είναι επιεικής ο κόσμος και να μην περιμένει αυτά που έκανα παλιά στα γήπεδα».

Δηλώσεις έκανε και ο προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, Αλέξης Αλεξανδρής, ο οποίος σχολίασε: «Πραγματικά, είναι πολύ μεγάλη τιμή που θα αγωνιστούμε σε ένα παιχνίδι για τέτοιο ιερό σκοπό. Νιώθουμε υπερήφανοι για το γεγονός ότι θα βάλουμε φορέσουμε ξανά τη φανέλα του Ολυμπιακού και που ο σύλλογος συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Θα βρίσκονται εδώ μεγάλοι παίκτες όπως οι Ρονάλντο και Ζιντάν, οι οποίοι είναι κοινωνικά ευαισθητοποιημένοι και βοηθούν τον κόσμο Ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο ανεξαρτήτως του ποια ομάδα υποστηρίζει. Όσο για εμάς, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

Ο νυν βουλευτής του Λαϊκού Ορθοδόξου Συναγερμού και πρώην αμυντικός του Θρύλου, Γιώργος Ανατολάκης, τόνισε: «Είναι ένας σημαντικός αγώνας και μια μεγάλη γιορτή Όλος ο κόσμος πρέπει να έρθει στο γήπεδο. Μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι σε αυτή την προσπάθεια. Είναι μεγάλη η χαρά που ξανασμίγει η ομάδα των πρωταθλητών. Νιώθω ανατριχίλα που επιστρέφω στο Καραϊσκάκη ύστερα από 2,5 χρόνια. Επίσης, Κάνω μια έκκληση να διαφημιστεί περισσότερο αυτό το φιλικό από τα Μέσα Ενημέρωσης». Ερωτηθείς για το πως αισθάνεται που θα αντιμετωπίσει μεγάλους άσους του ποδοσφαίρου, απάντησε: «Δόξα τω Θεώ, στην καριέρα μου είχα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές. Δε μου λέει κάτι αυτό. Νιώθω το ίδιο». Παράλληλα, αποκάλυψε ότι «είναι στα σκαριά να κάνουμε και στη Βουλή μια ομάδα τέτοια και να βοηθάμε γι’ αυτούς τους σκοπούς».

Ο Γιώργος Αμανατίδης δήλωσε με τη σειρά του: «Είναι ένα μεγάλο γεγονός. Είναι τιμή που ο ΟΗΕ επέλεξε εμάς για την διεξαγωγή του αγώνα που γίνεται κάθε χρόνο σε ένα μέρος του κόσμου. Όλη η ΠΑΕ είναι σε εγρήγορση για να ικανοποιηθούν όλοι. Ελπίζουμε να είναι γεμάτο το γήπεδο. Δε μας απασχολεί το αποτέλεσμα. Θα γελάσουμε με τους πρώην συμπαίκτες μας.».

Ο σκάουτερ των Πειραιωτών, Ανδρέας Νινιάδης, είπε: «Αξίζουν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό. Θέλουμε να έρθει ο κόσμος και να βοηθήσει. Είναι ωραίο που θα βρεθώ με παλιούς συμπαίκτες μου, με τους οποίους ζήσαμε απίστευτες στιγμές. Αν και τα λέμε συχνά, είναι διαφορετικό να τους βλέπουμε στο γήπεδο».

Ο σύμβουλος της διοίκησης του Ολυμπιακού για θέματα μετεγγραφών, Ντάρκο Κοβάσεβιτς, πρόσθεσε: «Είναι πολύ σπουδαίο να συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους αγώνες. Είναι μεγάλος σύλλογος ο Ολυμπιακός. Ελπίζω ότι το Καραϊσκάκη θα είναι γεμάτο. Όσο για μένα, είναι σημαντικό που θα ξαναβρεθώ με τους παλιούς μου συμπαίκτες. Για ορισμένους είνσι όνειρο που θα ξαναπαίξουμε όλοι μαζί. Επίσης, είναι σημαντικό για τον κόσμο που θα ξαναδεί αυτούς τους παίκτες στο γήπεδο. Τιμή μου που θα παίξω και στην ομάδα του Ζιντάν, αλλά η ομάδα μου είναι ο Ολυμπιακός. Με τους Τζόλε και Γεωργάτο έχω παίξει και αντίπαλος και πρόκειται για δυο πολύ σπουδαίους ποδοσφαιριστές. Αναφορικά με μένα, θα βάλω τα δυνατά μου».

Τέλος, το ιερό τοτέμ του Θρύλου, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια του Ολυμπιακού.. Θα υπάρχει άγχος, αλλά χαίρομαι που επιστρέφω στο Καραϊσκάκη». Όταν ρωτήθηκε για το αν θα εκτελέσει… πέναλτι σε περίπτωση που το κερδίσει ο Ολυμπιακός, απάντησε με χιούμορ: «Θα δούμε για το πέναλτι, αν κερδίσουμε. Κάτσε να δούμε αν θα ξεκινήσω κιόλας, είναι απόφαση του προπονητή. Πάντως, σημασία έχει ο φιλανθρωπικός σκοπός του αγώνα».

Να τονίσουμε ότι χωρίστηκαν σε δυο ομάδες των τεσσάρων οι παίκτες και σε εξαιρετική κατάσταση έδειξε να είναι ο Τζόλε. Όσο για τον Νινιάδη, θέλει λίγη προπόνηση ακόμα, διότι κάνει… συχνές διακοπές κατά την διάρκεια του μίνι διπλού. Η προπόνηση των παλαιών αστεριών του Θρύλου ολοκληρώθηκε στις 14:30…

This entry was posted in Αθλητισμός, Ολυμπιακός, Olympiakos. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε